Туризм та орієнтування на Буковині

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Туризм та орієнтування на Буковині » Туризм » Екстремальні Ігри 2008

Екстремальні Ігри 2008

Сообщений 1 страница 2 из 2

1

В суботу, 29 листопада, відбулись Естремальні Ігри. Змагання проведені федерацією туризму Чернівецької області. Формат: 4-, 8-, 12- годинна гонка з етапами орієнтування, вело- спелео-, пішохідного та гірського туризму. Всього стартувало 15 команд. За попередніми відомостями на комплекс дистанцій 8 і 12 годин заявилось і успішно подолали по одній команді. Формула проведення цікава, та особисті враження невисокі. Можливо, я очікував дещо іншого. Планував пробігти 2 дистанції орієнтування,  спелеоетап та проїхати велоетап, обминаючи технічні етапи, щоб не втрачати динаміку. Що у мене з цього вийшло - в хронологічному порядку.

9.20 - за півгодини старт, а судді тільки побігли ставити КП дистанції орієнтування. На картах КП ще не нанесені, сів допомагати.
10.10 - (точно не пам'ятаю) дали старт. Затримався, щоб не потягнути нікого за собою і не впливати на результати.
10.15 - вибіг на дистанцію орієнтуванння за вибором. 3,3км, 13КП. Пункти розміром А4 на білому папері, не дуже видно на дистанції. Відмітка - потрібно переписати букву. Напередодні я ж пропонував нормальні призми...
10.38 - прибіг, нікого з учасників ще нема. Вузли, переправу, вогнище і т.п. проігнорував, побіг далі.
10.47 - початок спелеоетапу, вхід в трубу зливової каналізації. Решітка на вході закручена катанкою, за нею видніється зеленувата вода глибиною 5-10см. Судді немає, позначення початку етапу немає. Також не вистачає одного прутка в решітці. Можу протиснутись, але де гарантія, що з другого боку суддя буде і  ворота будуть відчинені? Прикро, так хотів пробігти підземеллям. 5 хвилин втрачено, вертаюсь на фініш.
11.01 - сів не велосипед, на мосту (якому?) повинні видати схему маршруту. З одного моста інший не проглядається. Судді зі схемами не бачу, до кемпінга і так доїду сам. Шкода, що маршрут можу не вгадати.
Вітер не дає рухатись накатом, примушує крутити педалі навіть на спуск. Швидкість не вище 19 км/год, тільки в кінці етапу під захистом дерев вдається підняти до 25.
11.55 - приїхав на кемпінг. На одометрі 15км, маршрут таки не вгадав, обіцяли кілометрів 20.  Суддів нема, дистанція, я так підозрюю, теж не стоїть. Вітер, холодно.
12.15 - плани зруйновано, суддів точно не дочекаюсь і другого бігу по дистанції не вийде. Тільки сів на байк, з якоїсь машини вискочив мужик (суддя?) і запропонував записати втрачений очікуванням час. До цих пір він мене не бачив, в спортивному оріонівському костюмі. Ледь не послав.
12.30 - центр туризму, фініш 8-годинної гонки. Поцілував клямку і поїхав додому.

Видно, за кордоном сервісом на змаганнях розбалували, а я тут з такими вимогами. Жаль, цікаво могло б вийти. Тим більше, що можливості і бажання у суддів є.

2

хех... ще раз доказується не організованість суддівської колегії....

Вы здесь » Туризм та орієнтування на Буковині » Туризм » Екстремальні Ігри 2008

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно